Zupa gulaszowa

  • Łopatka 500 gram
  • Pieczarki 200 gram
  • Papryka czerwona 0.5 sztuk
  • Cebula 1 sztuk
  • Ogórek Kiszony 3 sztuk
  • Przecier pomidorowy 100 mililitr
  • Czosnek 1 sztuk
  • Liść laurowy 1 sztuk
  • Ziele angielskie 3 sztuk
  • Sól/ pieprz do smaku
  • Mąka do podbicia(zagęszczenia)
  • Marchewka 1 sztuk
  • Pietruszka 1 sztuk
  • seler 0.25 sztuk
  • Papryka słodka/ostra po 1 łyżeczce
  1. Mięso kroje na mniejsze kawałki, obsypuje odrobiną mąki i papryki w proszku i mieszam.
  2. Cebule kroimy w nie dłużą kostkę, a czosnek można przepuścić przez praskę.
  3. Paprykę i ogórka kiszonego kroję w niedługie paski, pieczarki w plasterki, marchewkę w talarki, a pietruszkę i selera zostawiam w kawałku, aby zupa nabrała smaku.
  4. Mięso smażę, następnie dodaje cebulę i czosnek i przez chwilę smażę z mięsem.
  5. Następnie dodaje selera i pietruszkę i przyprawy i zalewam wszystko wodą i robię z tego bulion, gotuję przez ok 45min, na średnim ogniu.
  6. Po ty czasie dodaje marchewkę, pieczarki i gotuję ok 20 min, następnie dodaje paprykę i gotuję już dotąd, aż wszystkie warzywa będą w miarę miękkie doprawiam do smaku i dodaje ogórka kiszonego.
  7. Gdy wszystko jest gotowe dodaje przecier pomidorowy i zagęszczam mąką,
Podziel się z innymi