- Mięso kroje na mniejsze kawałki, obsypuje odrobiną mąki i papryki w proszku i mieszam.
- Cebule kroimy w nie dłużą kostkę, a czosnek można przepuścić przez praskę.
- Paprykę i ogórka kiszonego kroję w niedługie paski, pieczarki w plasterki, marchewkę w talarki, a pietruszkę i selera zostawiam w kawałku, aby zupa nabrała smaku.
- Mięso smażę, następnie dodaje cebulę i czosnek i przez chwilę smażę z mięsem.
- Następnie dodaje selera i pietruszkę i przyprawy i zalewam wszystko wodą i robię z tego bulion, gotuję przez ok 45min, na średnim ogniu.
- Po ty czasie dodaje marchewkę, pieczarki i gotuję ok 20 min, następnie dodaje paprykę i gotuję już dotąd, aż wszystkie warzywa będą w miarę miękkie doprawiam do smaku i dodaje ogórka kiszonego.
- Gdy wszystko jest gotowe dodaje przecier pomidorowy i zagęszczam mąką,
Zupa gulaszowa
- Łopatka 500 gram
- Pieczarki 200 gram
- Papryka czerwona 0.5 sztuk
- Cebula 1 sztuk
- Ogórek Kiszony 3 sztuk
- Przecier pomidorowy 100 mililitr
- Czosnek 1 sztuk
- Liść laurowy 1 sztuk
- Ziele angielskie 3 sztuk
- Sól/ pieprz do smaku
- Mąka do podbicia(zagęszczenia)
- Marchewka 1 sztuk
- Pietruszka 1 sztuk
- seler 0.25 sztuk
- Papryka słodka/ostra po 1 łyżeczce