Smażone kotlety jajeczne

  • Jajka 7 na twardo
  • Jajko 1 sztuk
  • Bułka kajzerka 1 sztuk
  • Mleko(woda) 125 mililitr
  • bułka tarta do optoczenia
  • Szczypiorek do smaku
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Czosnek w proszku do smaku
  • Olej do smażenia
  1. Jajka gotujemy na twardo.
  2. Bułkę kajzerkę moczymy w pół szkalnki mleka (ewentulanie w wodzie).
  3. Jajka obieramy i sieramy na tarce o grubych oczkach.
  4. Do startycha jajek dodoajemy: pokrojony szczypiorek, 1 surowe jajko, odcisnietą bułkę tartą, sól, pieprz, czosnek do samku i wszystko mieszamy.
  5. Z masy formujemy kotlety i obtaczamy w bułce tartej, nasterpnioe smażymy na patelini na oleju.
Podziel się z innymi