- Grzyby MUN w gorącej wodzie przez ok 15 min. odcinamy końcówki nóżek, następnie gotujemy przez 10 min odcedzamy i kroimy w cienkie paski.
- Gotujemy wodę, odstawiamy, wrzucamy makaron chiński i przykrywamy na 3 min, odcedzamy i kroimy go na długość ok 5cm.
- Drobno kroimy marchew, cebule, pędy bambusa, i liście kapusty pekińskiej. Smażymy mięso mielone.
- Wszystko mieszamy, dodając mięso mielone, grzyby MUN, jajko, kiełki fasoli Mung, sos sojowy i przyprawiamy pieprzem.
- Pojedyncze placki papieru ryżowego zanurzamy w letniej wodzie i kładziemy na desce, Na placek kładziemy nadzienie i zawijamy(jak krokieta).
- Smażymy na rozgrzanym głębokim oleju do osiągnięcia złoto-brązowego koloru
- Podajemy ze sosem słodko-kwaśnym, sosem chili, sosem do sajgonek lub sosem sojowym.