Łazanki z kapustą włoską

  • Makaron Łazanki 200 gram
  • Kapusta włoska 0.5 sztuk
  • Boczek 200 gram
  • Liść laurowy 2 sztuk
  • Cebula 1 sztuk
  • Masło 1 łyżka
  • Koper 1 pęczek
  • Sok z cytryny do smaku
  • Sól do smaku
  • pioerz do smaku
  1. Makaron typu”łazanka” ugotować według przepisu.
  2. Kapustę włoską posiekać zalać zimną wodą(ja bedzie mało można dolać) razem z lisciem laurowym i łyżeczką soli i gotować do miękkości, nadmiar wody odparować.
  3. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle
  4. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyc na patelni
  5. Cebulę, boczek i makaron wrzucić do kapusty i doprawić solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Podziel się z innymi