Paluchy serowe

  • Mąka 250 gram
  • Ser Cheddar 150 gram
  • Ser Parmezan do posypania
  • Masło 150 gram
  • Jaja 1 sztuk
  • Sól Do smaku
  • Pieprz Do smaku
  • Papryka słodka w proszku Do smaku
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  1. masło roztapiamy
  2. ser Cheddar ścieramy na małych oczkach
  3. mieszamy Cheddar, mąkę, roztopione masło, sól, pieprz, paprykę, jajko, proszek do pieczenia
  4. całość ugniatamy na jednolite ciasto
  5. ciasto wałkujemy na grubość ½ centymetra i kroimy w paski na szerokość 1cm do 1 ½ cm
  6. przekładamy na blaszkę, posypujemy startym parmezanem
  7. pieczemy w 180°C z termo obiegiem około 15-17 minut lub do zarumienienia
Podziel się z innymi